Responsive Webdesign

Wat is responsive webdesign?responsive webdesign

Responsive webdesign is een alles-in-1-oplossing om websites zich automatisch te laten aanpassen aan de gebruikte schermgrootte van het apparaat waarop je deze website wilt bekijken, zoals mobiele telefoons, tablets, laptops en desktop pc’s. Het ontwerp schaalt dus als het ware mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op de leesbaarheid van de tekst en de bruikbaarheid van de functies.
Daarnaast wordt bij het gebruik van een mobiele telefoon ook nog eens rekening gehouden met de beperkte snelheid van het mobiele netwerk.
Het ontwerp en de functionaliteit worden dus 100% geoptimaliseerd voor het apparaat waarop je de site bekijkt.
Ook Google hecht grote waarde aan het responsive zijn van een website. Responsive websites worden hoger in de zoekresultaten geplaatst.

 

Techniek

Bij responsive webdesign wordt gebruik gemaakt van zogenaamde ‘grids’ (blokken). Deze blokken kunnen makkelijk van breedte veranderen en op verschillende plaatsen worden getoond. Is een scherm breed dan komen de blokken naast elkaar; is het scherm smal dan komen ze onder elkaar. Dezelfde informatie wordt op een andere manier getoond.

 

Voordelen responsive webdesign

  • je website is op alle beeldschermen optimaal leesbaar
  • voldoet aan de nieuwste rankingseisen van Google
  • minder scrollen van links naar rechts
  • minder inzoomen
  • makkelijker navigeren
  • je maakt voor uw website gebruik van de modernste webdesign technieken

Alle door Care-align Webdesign gemaakte websites zijn responsive en dus goed leesbaar op alle schermen.

× Heb je een vraag? Ik help je graag.