Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij?

Het is mogelijk dat je vraag hieronder niet wordt beantwoord. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk vragen en antwoorden op te nemen.
Mocht je geen passend antwoord vinden stel je vraag of vragen dan via het formulier. Je krijgt zo snel mogelijk bericht.

Vragen en antwoorden

Kosten

Zijn er periodieke kosten?

Niet als je dit niet wenst. Het tarief voor het maken van een website is een vooraf afgesproken eenmalig tarief. De kosten voor hosting zijn hierbij niet inbegrepen. Die betaal je rechtstreeks aan je hostingprovider.
Alleen als je het onderhoud van je website door ons wilt laten verzorgen betaal je hiervoor periodieke kosten afhankelijk van de frequentie van dit onderhoud. Wij werken niet met maandelijkse abonnementen zodat je geen kosten maakt als er geen of weinig onderhoud is aan je website.

Zijn er verborgen of extra kosten?

Nee, absoluut niet. Op basis van je wensen en de overeengekomen werkzaamheden wordt een offerte gemaakt met daarin een eenmalige prijs voor het maken van je website, helemaal compleet opgeleverd.
Alleen als je tijdens het proces extra wensen hebt die niet in de offerte zijn opgenomen kunnen er extra kosten bijkomen maar uitsluitend met jouw goedkeuring.
Dus geen extra kosten achteraf die niet met je zijn besproken.

Wij houden van eerlijkheid en transparantie.

Wat betaal ik voor het onderhoud van mijn website en hoe werkt het?

Het uurtarief is € 48,- excl. BTW voor onderhoud tijdens kantoortijden. De gewerkte tijd  wordt genoteerd per minuut en niet in eenheden van bijvoorbeeld 10 of 15 minuten zoals vaak gebeurt.

Wij hanteren voor onderhoud dus GEEN vaste tijdseenheden maar je betaalt de werkelijk gewerkte tijd die op minutenbasis wordt geregistreerd.

Zodra in totaal ongeveer 2 uur aan onderhoudswerkzaamheden is verricht ontvang je een factuur en gaat er na betaling daarvan – indien je dit wenst – een nieuwe onderhoudsperiode in. Je kunt ook besluiten na voldoening van de factuur het onderhoud te beëindigen. Er is geen opzegtermijn. Uiteraard ben je de kosten voor het tot dan toe uitgevoerde onderhoud bij opzegging nog wel verschuldigd.

Wat krijg ik voor de overeengekomen prijs van de website?

Je krijgt een complete website inclusief alle inhoud (teksten, afbeeldingen etc.). Deze wordt door ons geplaatst in alle in de offerte overeengekomen pagina’s.

De website wordt dus helemaal klaar aan je opgeleverd conform hetgeen is afgesproken in de offerte.

De website is geheel responsive dus geoptimaliseerd voor mobiele telefoons, tablets e.d. Daarnaast wordt de website zoekmachine klaar opgeleverd en aangeboden aan Google.

Wat kost een webshop?

Voor webshops geldt een tarief vanaf € 899,-. Voor dit tarief worden de standaard opties van Woocommerce ingesteld naar jouw wens en tevens worden óf 10 simpele producten óf 5 variabele producten in de shop gezet. De verdere tariefopbouw voor een webshop kun je hier vinden.
De tarieven zijn inclusief gebruik en lifetime licentie van het Divi template. Het invoeren van extra producten kan tegen meerprijs worden gedaan, maar uiteraard kun je er ook voor kiezen dit zelf te doen.

WordPress

Waarom kiezen voor WordPress?

WordPress is niet voor niets het meest gebruikte platform voor het maken van websites. WordPress is zeer gebruiksvriendelijk en door de beschikbaarheid van heel veel lay-out mogelijkheden aan te passen aan ieders wensen. Bovendien zijn er honderden plugins beschikbaar waardoor aan je website veel mogelijkheden kunnen worden toegevoegd.

Is WordPress niet heel gevoelig voor hackers?

Alle websites en systemen kunnen worden aangevallen door hackers, ook WordPress. Alleen kun je je daar heel goed tegen beschermen door de juiste veiligheidsmaatregelen in te bouwen. Wij brengen deze bescherming in iedere website aan.
Maar ook de hosting is hiervoor van groot belang. Een goede hostingprovider heeft zijn servers goed beveiligd.

100% zekerheid is er nooit maar goede voorzorgsmaatregelen zijn al het halve werk. Tot nu toe is geen enkele door ons gebouwde en onderhouden website slachtoffer geworden van een hack.

Kan ik zelf mijn website onderhouden?

Zeker kan dat. WordPress is een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Op internet is bijzonder veel informatie te vinden over WordPress.

Echter komt er bij het onderhouden van een website meer kijken dan alleen wat tekstuele wijzigingen aanbrengen. Alle software zoals template, plugins en WordPress moeten frequent (1 à 2 maal per maand) worden geüpdatet. Enige technische kennis van het oplossen van problemen die kunnen ontstaan na een update is hierbij onontbeerlijk.
Ook technische kennis om aanpassingen te kunnen doen op de server bij de host is noodzakelijk. 

Care-align Webdesign bezit deze kennis en is daarom zeer goed in staat je website op alle vlakken te onderhouden.

Hosting/domeinnaam

Waar moet ik op letten bij het kiezen voor een hostingprovider?

Onze ervaring is dat goedkoop vaak duurkoop blijkt te zijn. Goede hosters investeren in de techniek en beveiliging van hun servers en dit kost nu eenmaal geld. Bij goedkope (budget)hosters worden ook veel meer websites op 1 server geplaatst dan bij de iets duurdere hoster waardoor het risico op uitval (downtime) groter is. Ook voor de veiligheid en de snelheid van je website is het beter als er niet teveel websites op 1 server worden gehost.
Daarnaast is ook de service een belangrijk punt. Snelle en adequate hulp bij problemen is van groot belang. Mocht je overwegen om ons je website te laten maken adviseren wij je om vooraf te overleggen over de mogelijkheden van hosting. Meer over het belang van goede hosting lees je hier.

Ik heb nog geen domeinnaam of hostingpakket. Kunnen jullie dit voor mij verzorgen?

Ja zeker, met alle plezier. Wij hebben hele goede ervaringen en contacten met een aantal hostingpartijen en indien gewenst regelen wij je hosting.

Ik heb al een domeinnaam geregistreerd. Kan ik die alsnog verhuizen?

Geen probleem. Zolang er nog geen website is gekoppeld aan de domeinnaam is verhuizen eenvoudig. Domeinnamen met de extensie .nl verhuizen gaat heel snel, met de extensie .com duurt het ongeveer 5 tot 10 werkdagen.
Ook hierbij kunnen wij behulpzaam zijn.

Ik heb al een domeinnaam en een website.

Als je je domeinnaam en website hebt ondergebracht bij een betrouwbare en goede hostingpartij is verhuizen niet nodig. Indien je niet tevreden bent over je hosting of het om een andere reden verstandig is om te verhuizen zullen wij dit samen met jou bespreken en indien gewenst regelen. Een aantal hostingpartijen verhuist websites naar hun eigen servers zonder extra kosten.

Layout en vormgeving

Uit welke templates/layouts kan ik kiezen?

Wij maken gebruik van het zeer flexibele en gebruiksvriendelijke Divi template.
Wij beschikken over diverse Divi-layouts om de websites vorm te geven. Een aantal opties staat op deze pagina.
Een belangrijk voordeel van het gebruik van een premium template en Divi in het bijzonder is dat een website geheel aan te passen is aan de wensen van de klant.
Ook worden premium templates vaker geüpdate en aangepast aan de huidige normen. Lees hier meer over de voordelen van een premium template.

Moet ik zelf teksten en afbeeldingen aanleveren?

Het is altijd verstandig om unieke teksten en afbeeldingen te gebruiken voor websites. Je loopt dan niet het risico per ongeluk een afbeelding te gebruiken waarop copyright zit. Indien je niet zelf over passende afbeeldingen beschikt bestaat de mogelijkheid voor het gebruiken van stockfoto’s. Vraag in dat geval even naar de mogelijkheden.

Ook voor teksten geldt dat deze bij voorkeur origineel moeten zijn. Teksten kopiëren van andere websites is over het algemeen niet verstandig en vaak ook niet toegestaan vanwege het copyright dat op teksten kan berusten. Om problemen te voorkomen is het dan ook zeer aan te raden originele teksten te (laten) schrijven.

Mocht je het schrijven van teksten liever willen  uitbesteden dan kan dit. Care-align Webdesign werkt samen met een zeer ervaren SEO tekstschrijfster. Je bent dan verzekerd van professionele teksten die geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines.

 

Ik heb al een website maar ben niet tevreden over de layout. Wat nu?

Geen probleem. Ook het optimaliseren van websites behoort tot onze diensten. Er wordt eerst een analyse gemaakt van je website door een kijkje te nemen achter de schermen. Hierna volgt een advies over hoe de optimalisatie het beste vormgegeven kan worden.

 

Maken jullie ook logo's of huisstijl?

Nee, dit doen wij niet. Wel kunnen wij je doorverwijzen naar een goede grafisch vormgever.

 

Is mijn website goed te bekijken op alle schermen?

Ja. Alle door ons gemaakte websites zijn responsive en schalen mee met het scherm waarop de site wordt bekeken.

 

Werkwijze

Waarom kiezen voor Care-align Webdesign?

Onze prijs/kwaliteit verhouding is zeer goed te noemen. Al vanaf € 299,- kun je beschikken over een professionele one page website, gemaakt met het zeer gebruiksvriendelijke en flexibele Divi template.
Daarnaast vinden wij eerlijkheid en een goede en snelle communicatie erg belangrijk.
Er wordt pro-actief meegedacht om je website geheel naar wens vorm te geven. Wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent.
Je website wordt kant-en-klaar opgeleverd zodat je zelf niets meer hoeft te doen.

Twijfel je nog? Laat ons je twijfel wegnemen en neem contact met ons op.

 

Hoe lang duurt het bouwen van mijn website?

Dit hangt nauw samen met de snelheid waarmee de content (teksten en afbeeldingen) door de klant wordt aangeleverd.

Ook de omvang van de website speelt hierbij uiteraard een rol. Kleine websites zullen sneller gereed zijn dan grote websites of webshops.

Mits de content tijdig wordt aangeleverd is oplevering tussen de 2 en 4 weken zeker mogelijk. Wel willen wij graag een professionele en kwalitatief hoogwaardige website opleveren en nemen wij hiervoor graag voldoende tijd. 

 

Kan ik een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek?

Jazeker, dat kan. Neem hiervoor contact op via telefoon, e-mail of het contactformulier en er wordt een afspraak ingepland.

 

Ik woon niet in de buurt van Hengelo. Is dat een probleem?

Nee hoor. Er zijn tegenwoordig voldoende communicatie mogelijkheden om ook op afstand alle informatie uit te wisselen. Dit kan o.a. per telefoon, e-mail, what’s app of chat.
Afstand is geen belemmering voor het maken van een mooie website.

 

Hoe gaat het hele traject in zijn werk?

Allereerst worden je wensen geïnventariseerd en op basis daarvan wordt een offerte uitgebracht.
Als die door jou is goedgekeurd kan worden gestart met het maken van de website.
Tijdens het bouwen wordt je website in onderhoudsmodus gezet en krijg je inloggegevens zodat je de vorderingen kunt bekijken.
Zodra je tevreden bent over het resultaat en na betaling van de factuur wordt de website online gezet en is deze jouw eigendom.

 

Zoekmachines en vindbaarheid

Wordt mijn website straks goed gevonden?

Ja hij wordt zeker gevonden. Hiertoe maken we gebruik van een goede SEO-module. De SEO wordt per pagina ingesteld.
Maar een goede vindbaarheid is afhankelijk van veel factoren. Google maakt gebruik van zo’n 200 rankingscriteria die ook nog eens periodiek worden gewijzigd, waarbij de laadsnelheid van je website sowieso heel belangrijk is.
Uiteraard zorgen wij aan de WordPress kant voor optimalisatie van de zoekmachine vriendelijkheid.
Maar voor de snelheid van je website is het ook een belangrijke voorwaarde dat deze wordt gehost op snelle servers.

 

Wordt mijn website aangemeld bij Google?

Ja. Wij melden je website aan bij Google en ook de structuur (sitemaps) wordt aan Google aangeboden.

 

Veiligheid en snelheid

Wat doen jullie om mijn website te beschermen?

Voor oplevering wordt een zeer goede veiligheids plugin geïnstalleerd en ingesteld zodat je website de best mogelijke bescherming heeft. Maar ook voor de hosting is hier een belangrijke rol weggelegd. Een goede host zal al op serverniveau zorgen voor een beveiligde omgeving.

 

Hoe zorgen jullie ervoor dat mijn website snel is?

Wij maken gebruik van een zogenaamde caching plugin waarmee de laadsnelheid van de pagina’s zal toenemen.

Ook het optimaliseren van afbeeldingen zorgt voor een snellere laadtijd. Afbeeldingen dienen bij voorkeur niet groter te zijn dan 200 kb per afbeelding. Voor uploaden naar je website zorgen wij voor optimalisatie van de afbeeldingen.

Maar ook hiervoor geldt dat een snelle website begint met een goede hosting. De kwalitatief goede hostingbedrijven beschikken over snellere servers. Hierdoor is al een bepaalde basis snelheid gegarandeerd. 

Kies dus niet zomaar een hostingbedrijf omdat het voordelig is. Een veilige en snelle website start met de basis en dat is de hosting. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

E-mail mogelijkheden

Maken jullie e-mailadressen voor mij aan?

Indien je dit wenst maken wij die voor je aan. Afhankelijk van het hostingpakket dat je hebt afgenomen heb je de beschikking over 1 of meerdere e-mailadressen waarvan je domeinnaam onderdeel uitmaakt, bijvoorbeeld info@domeinnaam.nl of bestel@domeinnaam.nl. Je krijgt dan de beschikking over een mailbox op de server van je host.

Kan ik ook mijn gmail/hotmail adres blijven gebruiken?

Jazeker. Je behoudt dan het mailadres en de mailbox die je al hebt in je eigen mailomgeving. Mocht je daarnaast nog gebruik willen maken van een e-maildres op de server dan kan dit ook maar het hoeft niet.

Kan het e-mailadres op de server ook worden doorgeschakeld naar een ander adres?

Dat is zeker mogelijk. Dit kan vanuit het administratie paneel van je hostingprovider. Indien je hierbij hulp nodig hebt kunnen wij dit ook voor je regelen.

Service

Kan ik na oplevering van mijn website nog terecht voor hulp of vragen?

Uiteraard. Vragen kun je altijd stellen en hierop krijg je  snel antwoord. Indien je andere hulp nodig hebt en wij nog aanvullende werkzaamheden voor je verrichten wordt hiervoor het uurtarief van € 45,- excl BTW berekend indien er een onderhoudsovereenkomst is afgesloten. Het uurtarief zonder overeenkomst bedraagt € 60,- excl. BTW.

CONTACT GEGEVENS

Heb je vragen? Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen. Dit kan ook buiten de genoemde tijden. Wij horen graag van je.

NEEM CONTACT OP