Webdesign

Webdesign met WordPress

Care-align Webdesign maakt voor al haar websites gebruik van het zeer gebruiksvriendelijke WordPress CMS systeem. CMS betekent Concent Management Systeem en dit is een softwaretoepassing waarin je zo eenvoudig mogelijk zelf de inhoud van de website kunt beheren, zonder dat er programmeer kennis nodig is.

In het begin maakten we onze websites veelal met een gratis WordPress template maar al snel liepen we tegen veel beperkingen aan. De mogelijkheden en functionaliteit van een gratis template zijn zeer beperkt.
Daarom zijn wij overgestapt op premium templates en hebben gekozen voor het Divi template om veel verschillende redenen.
Wij lichten onze keuze graag wat nader toe.

Populariteit WordPress

Het aandeel websites gemaakt met WordPress is ongeveer 50 – 60% van alle websites gemaakt met een CMS systeem. Dit maakt WordPress het meest populaire CMS systeem.

WordPress is booming

WordPress is het snelst groeiende CMS systeem met ruwweg 500+ nieuwe website iedere dag.

Populariteit Divi

Wereldwijd zijn er al ruim 1 miljoen websites gemaakt met Divi. In Nederland ligt dit aantal rond de 35.000.

Divi is continue in ontwikkeling

De ontwikkelingen van Divi staan niet stil. Voortdurend worden er nieuwe features toegevoegd waardoor nog mooiere websites kunnen worden gemaakt.

Webdesign met Divi

Een aantal jaren geleden maakten we kennis met het Divi-template, een premium template van Elegant Themes. Divi is modulair opgebouwd en hiermee kun je bijna alle denkbare layouts maken.
Steeds meer websites maakten wij met dit template tot grote tevredenheid van onze klanten.

Een groot voordeel is dat de makers van Divi zeer actief zijn in het verbeteren van het template en dat het zeer frequent wordt uitgebreid met veel features, waardoor er minder plugins nodig zijn. Dit is o.a. gunstig voor een snellere website.
Er is een grote Divi community en er zijn intussen veel layouts beschikbaar om te integreren in de website. Bekijk hier wat layout opties.

Divi is zeer gebruiksvriendelijk

Nog een belangrijk voordeel is dat de eindgebruiker er makkelijk mee kan werken. In tegenstelling tot andere templates en page builders is Divi ontworpen voor de gebruiker. Veel andere templates zijn meer toegespitst op developers en zijn daardoor voor klanten die graag zelf aanpassingen willen kunnen doen veel lastiger in het gebruik.

Wat Divi ook gebruiksvriendelijk maakt is dat aanpassingen niet alleen vanuit de backend kunnen worden gedaan, maar ook vanaf de voorkant van de website. Je ziet dan precies wat je aan het doen bent en welk effect dit heeft.
Allemaal redenen waarom wij voor het maken van websites hebben gekozen voor het Divi template.

Pagina bouwer

Divi werkt met een gebruiksvriendelijke pagina bouwer. Hiermee kun je eenvoudig tekst, afbeeldingen, video, audio en nog veel meer toevoegen.

Ontwerpen front- en backend

Uniek is ook de mogelijkheid om zowel vanaf de achterkant als ook aan de voorkant te bouwen aan de website.

Unieke bibliotheekfunctie

Doordat onderdelen en ook hele pagina’s kunnen worden opgeslagen in de Divi bibliotheek is het mogelijk om deze onderdelen snel opnieuw te gebruiken in een andere pagina of zelfs op een andere website.

Responsive

Praktisch alle instellingen zijn aanpasbaar voor desktop, tablet en mobiele telefoon. Ook is het mogelijk aparte modules te maken voor alleen desktop en andere alleen voor tablet en mobiele telefoon waardoor de flexibiliteit nog wordt vergroot.

Een greep uit de voordelen van Divi:

  • Veel ingebouwde opties
  • Veel layouts beschikbaar om een mooie start te maken met de website, veelal in te laden vanuit de website
  • Divi wordt continue verder ontwikkeld en heeft goede support
  • Divi heeft een ingebouwde bibliotheek om delen van een pagina of een hele pagina op te slaan voor later gebruik in een andere pagina
  • Divi beschikt over de mogelijkheid om layouts te exporteren naar een computer en van daaruit weer te importeren in een andere website. Dit bespaart veel tijd doordat je op die manier kant-en-klare pagina’s of delen daarvan nog een keer kunt gebruiken zonder deze opnieuw te bouwen
  • Divi heeft een ingebouwde optie voor het maken van landingspagina’s voor een betere conversie
  • Bijna alle instellingen zijn apart instelbaar voor desktop, tablet en mobiele telefoon zodat de website er op ieder scherm goed uitziet

Websites met Divi maar toch steeds anders

Er zijn meer dan 250.000 Divi gebruikers maar toch kun je iedere website een geheel eigen uiterlijk geven zonder dat websites er hetzelfde uitzien.
Deze en deze website zijn beide gemaakt met het Divi template maar zien er totaal anders uit.

Door de grote hoeveelheid aan beschikbare layouts, maar ook door de grote flexibiliteit en aanpasbaarheid is het heel makkelijk steeds een totaal andere website te ontwerpen.

Divi is zeer veelzijdig

Divi is populair en een misverstand is dat de websites gemaakt met Divi dan wel op elkaar zullen lijken. Niets is minder waar. Divi is zo veelzijdig dat websites echt niet op elkaar hoeven te lijken.

Weinig extra plugins nodig

Doordat Divi al veel opties ingebouwd heeft is de hoeveelheid plugins die nodig zijn beperkt. Dit is gunstig voor de laadsnelheid en daarmee de ranking van de website.

Voor de ondernemer die groeit

Omdat Divi zoveel mogelijkheden heeft en ook uitbreidbaar is kun je je website ook later aanvullen met diverse opties. Divi groeit met je mee.

Divi licentie inbegrepen

Bij het maken van een website wordt een licentie voor Divi aangemaakt. Als gebruik wordt gemaakt van website onderhoud door Care-align Webdesign kan gedurende de looptijd van de overeenkomst de licentie worden gebruikt. Dit betekent dat updates nu en in de toekomst eenvoudig kunnen worden gedaan.

Ook later veel profijt van een Divi website

Het komt vaak voor dat een klant in eerste instantie een bescheiden website wil met niet teveel pagina’s en weinig extra features.
Maar de ervaring leert dat veel klanten in een later stadium, als hun bedrijf groeit, toch zaken willen toevoegen aan de website zoals bijvoorbeeld een webshop, een E-learning omgeving, een gedeelte voor leden, landingspagina’s. Met Divi kan dit allemaal worden gerealiseerd, met veel andere templates is dit niet mogelijk of heel lastig.

CONTACT GEGEVENS

Heb je vragen? Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen. Dit kan ook buiten de genoemde tijden. Wij horen graag van je.

NEEM CONTACT OP