Hoe selecteer je de juiste webdesigner voor je project?

8 criteria om je te helpen bij je keuze

Regelmatig worden wij benaderd door klanten die om uiteenlopende redenen niet meer tevreden zijn over hun huidige webdesigner.
Een aantal redenen die we hierbij tegen komen zijn:

  • Hoge maandelijkse kosten terwijl niet duidelijk is of de werkzaamheden dit bedrag rechtvaardigen
  • Slechte communicatie door het webdesign bureau. Op e-mails wordt niet of pas na langere tijd gereageerd en er is een slechte telefonische bereikbaarheid
  • Het duurt steeds lang voordat de door de klant gewenste aanpassingen worden gedaan
  • Ondanks de vaak hoge periodieke kosten worden er tussentijds facturen gestuurd van zaken die blijkbaar toch niet onder de werkzaamheden vallen.


Herken je één of meerdere van deze zaken en ben je hier ook ontevreden over, dan is het raadzaam een overstap te overwegen naar een andere webdesigner.

Hoe herken je een betrouwbaar en professioneel webdesign bureau voordat je ermee in zee gaat?

Iedereen kan tegenwoordig een webdesign bureau starten. Er worden geen kwalitatieve eisen gesteld. Helaas zit er dan ook veel kaf tussen het koren en is het voor een leek heel lastig van te voren een inschatting te maken of je met een gerust hart zaken kunt doen met het bureau dat je bijvoorbeeld hebt gevonden via de zoekmachines.

1. Is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken of anders telefonisch een gesprek met elkaar te hebben?

Een persoonlijke afspraak zal niet altijd mogelijk zijn door de afstand maar een telefonisch gesprek moet altijd tot de mogelijkheden behoren. Ik hoor regelmatig dat webbouwers geen tijd willen investeren in een persoonlijk gesprek. Bij Care-align Webdesign is dat geen probleem.

Hoe selecteer je een goede webdesigner voor je project
Hoe selecteer je een goede webdesigner voor je project

2. Staan in de offerte alle werkzaamheden genoemd die met je zijn besproken?

Begrijp je niet alles dat in de offerte staat, vraag na wat het in de praktijk inhoudt. Een goede webdesigner zal dit geen probleem vinden en legt het graag aan je uit.

Als er niet of nauwelijks werkzaamheden worden genoemd wees dan alert en vraag de webdesigner om alle werkzaamheden die zijn afgesproken te benoemen. Zo kan er later geen misverstand ontstaan over welke werkzaamheden er voor de geoffreerde prijs gedaan zullen worden.

Is er geoffreerd op basis van uurtarief let er dan op dat het te werken aantal uren in de offerte staat en een daarbij behorend eindbedrag. Als er alleen een uurtarief wordt genoemd zonder het aantal te werken uren te noemen dan zou de rekening wel eens hoog kunnen uitvallen. Accepteer nooit een dergelijke offerte.

3. Zorg ervoor dat geregistreerde domeinnamen jouw eigendom zijn

Het komt regelmatig voor dat webdesign bureau’s domeinnamen registreren op naam van hun eigen bedrijf in plaats van op dat van de klant.

Ben je niet de eigenaar dan kan dat behoorlijke risico’s met zich mee brengen. Het bureau zou dan bijvoorbeeld de domeinnaam kunnen doorverkopen aan derden of de domeinnaam kunnen gijzelen. Vaak wordt er dan een soort losgeld gevraagd om de domeinnaam weer vrij te krijgen. Check dit dus altijd.

Hoe selecteer je een goede webdesigner voor je project
Hoe selecteer je een goede webdesigner voor je project

4. Is er een portfolio beschikbaar?

Hoeveel ervaring heeft een website bouwer met het maken van verschillende soorten websites?

Is er een portfolio beschikbaar dat je kunt bekijken via de website van de website bouwer? Bekijk dit portfolio om te zien of de gemaakte websites je aanspreken. Let daarbij op:

  • Is de opbouw logisch en kun je makkelijk vinden wat je zoekt?
  • Spreekt de layout je aan?
  • Kun je snel zien welk product of dienst er wordt aangeboden?
  • Is er een SSL certificaat aanwezig m.a.w. is de website bereikbaar via https en niet nog via http? Een dergelijk veiligheidscertificaat is een must en een goede webbouwer zal deze voor de klant installeren.

5. Werkt de webbouwer met een CMS?

Voorbeelden van een CMS (Content Management Systeem) zijn bijvoorbeeld Joomla en WordPress.

Het grote voordeel van het gebruik van een CMS is dat de website een achterkant heeft waar aanpassingen kunnen worden gedaan.  Deze zijn dan meteen zichtbaar aan de voorkant van de website.

Wij werken met WordPress. Dit is het meest gebruikte CMS ter wereld en zeer gebruiksvriendelijk. Ook is het gratis te downloaden.

Er bestaan 2 versies van WordPress en deze worden nogal eens met elkaar verward. Lees hier wat het verschil is tussen WordPress.org en WordPress.com. Wij werken uitsluitend met WordPress.org.

Er zijn veel webbouwers die met eigen gebouwde CMS software werken. Groot nadeel is dat je dan voor altijd vast zit aan deze webpartner. De website is niet of nauwelijks overdraagbaar en je bent daardoor dus niet meer flexibel. Met WordPress kun je terecht bij duizenden webbouwers.

Hoe selecteer je een goede webdesigner voor je project
Hoe selecteer je een goede webdesigner voor je project

6. Blogt de webbouwer ook?

Veel webbouwers schrijven vak gerelateerde artikelen die ze publiceren op hun website. Op die wijze delen ze hun kennis met de bezoekers van hun website. Hieruit kan de vakkennis blijken van de betreffende webbouwer. Lees eens een aantal van deze artikelen door zodat je een indruk krijgt van de kennis.

Ook Care-align Webdesign deelt op deze wijze kennis op verschillende vak gerelateerde gebieden met bezoekers en klanten via blog artikelen.

7. Zijn de kosten redelijk en in verhouding?

Misschien heb je al een zoektocht ondernomen en kosten vergeleken tussen verschillende webbouwers. Je zult merken dat lang niet alle webbouwers de (indicatieve) kosten op hun website vermelden maar misschien ook dat de kosten enorm kunnen verschillen.

Natuurlijk is het maken van een website maatwerk maar een globale inschatting zou altijd wel gegeven moeten kunnen worden.

Care-align Webdesign heeft een aantal pakketten samengesteld die als richtlijn kunnen dienen voor de kosten van het laten maken van een website of webshop. Duidelijkheid vooraf vinden wij erg belangrijk.

Voor zowel startende als reeds gevestigde  ondernemers hebben wij betaalbare tarieven waarbij je kunt rekenen op een met zorg en professioneel gemaakte website.

Hoe selecteer je een goede webdesigner voor je project
Hoe selecteer je een goede webdesigner voor je project

8. De kwaliteit van de support

De kwaliteit van de support is ook een belangrijk selectie criterium. Stel hier ook vooraf vragen over, zoals:

  • Mag je de webbouwer telefonisch vagen stellen tijdens de bouw en zo ja worden daar kosten voor in rekening gebracht?
  • Als je een e-mail stuurt hoe lang duurt het ongeveer voordat je antwoord krijgt?
  • Kun je de webbouwer na oplevering van de website ook nog bellen of mailen met vragen?
  • Zo ja, voor welke periode en zijn er kosten?
  • Hoe zit het met het onderhoud van de website? Wat zijn de kosten en welk onderhoud wordt daarvoor gedaan?

Maar al te vaak blijkt dat voor support extra moet worden betaald. Tijd is immers geld.

Bij Care-align Webdesign is support tijdens de bouw van de website – uiteraard binnen redelijke grenzen – inbegrepen, zowel telefonisch als per mail.

Tijdens de eerste week na oplevering van de website kan ook nog een beroep worden gedaan op deze kosteloze support.
Na deze periode kan een onderhoudsovereenkomst worden afgesloten tegen het geldende uurtarief voor alle support en onderhoud aan de website.

Meer informatie over het website onderhoud lees je hier.
Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of heb je interesse in het laten maken van een website voor ons neem dan contact op. Dat kan telefonisch via telefoonnummer
06-57 58 22 68 of via e-mail.

Tot slot

Het welslagen van een project is – naast de bovenstaande zaken – ook afhankelijk van een goede verstandhouding tussen de opdrachtgever en de webbouwer. Zitten zij op dezelfde golflengte en is de webbouwer in staat om de wensen van de klant te begrijpen en om te zetten in een mooie en goed gebouwde website.

Daarnaast heeft de klant ook zelf een belangrijke rol. Zorg ervoor dat je je wensen en doelstellingen goed formuleert en kenbaar maakt.

Denk alvast na over layout en inhoud van je website. Wees betrokken en goed bereikbaar voor vragen. Lees hier hoe je kunt voorbereiden op het laten maken van een website.

Hopelijk heeft dit artikel je meer inzicht gegeven in de punten waarop je zou kunnen letten bij het zoeken naar een betrouwbare en professionele en bij jou passende webdesigner.

Hoe selecteer je een goede webdesigner voor je project

Ook een professionele website laten maken?

Neem gerust contact op zodat we je wensen en vragen kunnen bespreken.

Direct een offerte aanvragen kan ook. Binnen 24 uur na ontvangst van de aanvraag nemen wij contact met je op.

 

× Heb je een vraag? Ik help je graag.